Noutati

February 13, 2018
Sindromul Irukandji, de Leonard Ancuța

Prima apariție editorială a Shah Publishing este romanul Sindromul Irukandji, al zecelea titlu din portofoliul autoruluiLeonard Ancuța, autor care s-a remarcat atît ca prozator, cu romanul Sunt un curv, dar și ca poet, cu volumul 69 de poeme de dragoste.

Sindromul Irukandji este un roman în care fantasticul și realitatea își pierd granițele, este un roman în care dragostea reușește să cuprindă două personaje ale unei cărți în ciuda voinței autorului, este o carte în care acțiunea și liricul par că se întrepătrund ca într-o partidă perfectă de sex. Un roman energic, bizar, un thriller de dragoste cu multe șarje de umor, filosofie și răsturnări stranii de situație. În curînd, numai la Shah Publishing!

PRET: 35 RON + taxe postale.

Povestiri fantastice. Gurdjieff pentru începători

Oare cât este accident și cât sens în viață și existență? Suntem niște rătăcitori captivi într-o închisoare pe care nu o vom putea părăsi niciodată? Cine suntem și de unde venim? Ce sunt visele și somnul și ce este odihna? De ce nu putem trăi fără somn și vise? Putem fi mai conștienți? Putem fi conștienți în lumea viselor? Le putem controla? Care ne sunt limitele? Care sunt forțele exterioare și interioare care ne guvernează și care sunt șansele noastre la libertate? Putem să fim fericiți? De ce oamenii și omenirea sunt așa cum sunt? Suntem singura specie conștientă și inteligentă din Univers? Avem posibilitatea de a ne schimba viața? Există destin? Există predeterminare? Ce este timpul? Care ne este locul în această lume? Putem ști și face mai mult? Cum percepem lumea și care sunt posibilitățile pe care le avem la dispoziție pentru a o înțelege? De ce gândim și acționăm așa cum o facem? Suntem oare mai mult decât niște animale cu rațiune? Întrebări care au preocupat omenirea dintotdeauna și la care culturi și civilizații întregi au încercat să găsească răspunsuri. Pentru cei preocupați de cunoaștere și de lărgirea posibilităților și a gradului de libertate, studiul de sine...

Timpuri furtunoase, roman de Osman Akdere

Timpuri furtunoase, de Osman Akdere, este un roman istoric în care autorul surprinde momentul loviturii de stat din Turcia, cînd au avut loc o multitudine de întîmplări terifiante, soldate cu victime.  Au fost vremuri grele, dificile, iar tînărul de atunci vede prin ochii săi inocemți răul, rău care puțin cîte puțin, te transformă, te maturizează, te obsedează și te afectează. În 1980, cînd a avut loc lovitura de stat din Turcia, autorul acestui roman era student și a fost, între altele, martorul evenimentelor care s-au petrecut atunci – evenimente sîngeroase, traumatizante, cu o încărcătură emoțională extrem de puternică. Teroarea bîntuia pe străzi, nesiguranța și frica populației atingeau nivele maxime. Acum, după aproape patru decenii, Osman Akdere ne povestește despre ce s-a întîmplat atunci, reușind să surprindă ca un fotograf, imaginile crude ale momentelor întîmplate în vreme, vorbind despre dreptate, despre libertate, despre dreptul la viață și moarte.

previous arrow
next arrow
Slider

No Comments